Skip to main content

Lesaanbod

DanzArte biedt een gevarieerd dansaanbod. Hieronder vind je een overzicht van onze reguliere danslessen.

Ouder & Peuterdans

Alle peuters houden van spelen en dansen. Hele dansjes zijn misschien nog een beetje moeilijk, maar in de peuterdansles kunnen we alvast een basis leggen als het gaat om bewegen en ontdekken wat ze allemaal met hun eigen lichaam kunnen.

Samen dansen, lachen, zingen en springen door de hele zaal. Hoe klein je ook bent dansen is voor IEDEREEN! Door vrij te bewegen ontdekt het kind zijn lichaam, de ruimte om zich heen en zijn emoties. Het belangrijkste is dat uw kind geniet en plezier maakt met andere kinderen. Peuterdans is voor kinderen van 2 t/m 4 jaar

Is jouw peuter meteen in beweging zodra hij of zij muziek hoort? Dan is Ouder & Peuterdans zeker iets voor jouw kind! Ouder & Peuterdans is een fijn opstapje naar de Kidsdance les 4-6 jaar (zonder ouders).

Kleuterdans

In deze les gaat het in eerste instantie om lekker te dansen en bewegen. Daarnaast stimuleren we met kleuterdans de motorische en muzikale ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt spelenderwijs om zo het dansplezier te bevorderen en de passie voor dans over te kunnen brengen.

Special Dance Kids

We vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om te dansen! Daarom geven we ook dansles aan kinderen met een verstandelijk/lichamelijke en meervoudige beperking. We praten vaak over het woord beperking, bij DanzArte gebruiken het woord beperking niet zo vaak, omdat we denken dat we allemaal zo onze beperkingen hebben. Voor ons gaat het er eigenlijk om dat de kinderen de juiste aandacht hebben. Vaak in de gewone lessen vallen ze net buiten de boot. We willen iedereen aan het beweging krijgen, met welke beperking of doel dan ook en iedereen gelukkig maken met dansen.

Strong Nation

Strong Nation is niet te vergelijken met de andere Fitness lessen zoals je ze kent. Strong Nation is een high-impact cardio-les , functionele training gecombineerd met HIIT, waarbij je vooral werkt aan je conditie, uithoudingsvermogen en kracht. Verder bouw je spieren op waardoor er calorieën verbrand worden. Tijdens de les laat de instructeur voor elke beweging ook modificaties zien, waardoor jij zelf kunt kiezen of je de eenvoudige of moeilijke variant doet. Deze les is geschikt voor beginners en gevorderden.

Zumba®

Zumba is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op swingende en opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek. Zumba is vooral leuk en effectief en voor alle leeftijden. Iedere les geeft een feestgevoel, hierdoor merk je niets van dat je aan het sporten bent. De muziek is het uitgangspunt. Zumba maakt je vrolijk, Zumba is leuk!

Zumba Gold®

Zumba Gold is een Zumba variant met een lagere intensiteit en dus uitermate geschikt voor beginnende sporters en senioren. Zumba Gold brengt fitness en dans samen in één effectieve workout. Deze les geeft je een interval workout gebaseerd op de leukste Latijns-Amerikaanse dansstijlen als salsa, merengue en bachata. Deze les is ook geschikt voor mensen die vanwege blessures, op ontspannen en ongedwongen wijze willen werken aan hun conditie.

Klassiek ballet

Klassiek ballet is eerder een rustige dansstijl. Hier wordt er gewerkt op de houding, sierlijkheid, elegantie en lenigheid. Het is een dansstijl die heel goed is voor het lichaam met een specifieke techniek. Dit is de basis van alle dansvormen. Onze balletlessen starten met balletoefeningen aan de ballet barre, gevolgd door oefeningen in het midden van de zaal, diagonaal, sprongen en sluiten af met een dans.

Modern

Modern ballet is enorm populair geworden de laatste jaren. Het is een dansvorm die veel vrijer is dan klassiek ballet. Het heeft geen eigen regeltjes, en is daardoor veel natuurlijker. Bij moderne dans dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel en worden door de bewegingen van de dansers niet alleen emoties uitgebeeld.

HipHop

Hip hop is de dansstijl waarbij geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie creëren. Deze dansstijl blijft zich nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen: breakdance, popping, locking, house, jazz funk…In onze hiphop lessen gebruiken we de laatste trends uit de urban danswereld. We gebruiken de laatste hits en vette tracks voor choreo’s.